Ödüllü 1. Kitap Okuma Yarışması

Ayrıntılar

SIKÇA SORULAN SORULAR:

1.    Yarışma ne zaman ve  nerede yapılacak?

-       Yarışma, 20 nisan 2013 cumartesi günü, Özel Kanuni İlköğretim Okulunda yapılacaktır. Sınav Lise Kategorisi için saat: 10:00, ortaokul kategorisi  saat: 14:00'da olacaktır. Bununla ilgili değişiklik olduğu takdirde resmi web sitemiz olan www.ondervakfi.comadresinde duyurulacaktır.

2.    Yarışma katılmak için ne yapmak gerekir?

-       Yarışmaya 1 adet fotoğraf ve 2 TL’lik katılım ücreti ile Önder Mahallesi Selçuk Caddesi No: 4/4 Kavaklar  Siteler Altındağ- Ankara  adresindeki Önder Vakfı Kütüphanesinden başvurabilirsiniz. Yetkililerin size verdiği başvuru formunu doldurup teslim ederek başvuruyu  tamamlamış olursunuz.

3.    Yarışma için hangi kitap veya kitabı okuyacağız?

-    *  Ortaokul kategorisinde başvuranlar  Diyanet Yayınlarından basılmış Temel Dini Bilgiler (Seyfettin Yazıcı) adlı kitabı okuyacaklar.

*   Lise  kategorisinde başvuranlar ise  Diyanet Yayınlarından basılmış Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı (Prof. Dr. İbrahim Sarıçam) adlı kitabı okuyacaklar. Ve her grup sadece kendi kitabından sorumlu olacak. Kitap dışında her hangi bir şey sorulmayacaktır.

4.    Kitabı nasıl tedarik ederiz ve kaç liradır?

-       Kitap Önder Vakfı tarafından her hangi bir bedel alınmaksızın tüm yarışmacılara ÜCRETSİZ hediye edilecektir.

5.    Yarışma sorularını kim hazırlayacaktır ve sorular nasıl sorulacaktır?

-       Yarışma soruları, alanında uzman Din Kültürü ve Ahlak konusunda eğitim almış bir komisyon tarafından hazırlanmaktadır.  Sorular test şeklinde olup, çok seçmeli olacaktır. Ve tüm sorular okunacak olan kitaplardan sorulacaktır.

6.    Sınava girerken ne getirmeliyiz veya ne getirmemeliyiz?

-       Sınava Nüfus Cüzdanları, ehliyet, paso gibi üzerinde katılacak kişinin fotoğrafının bulunduğu bir kimlik belgesi ile birlikte gelinmelidir. Kalem ve silgi, Önder Vakfı tarafından verilecektir.  Sınav  sırasında, sınav salonunda kesinlikle cep telefon bulundurulmayacaktır.

7.    Sonuçlar ne zaman açıklanacaktır?

-       Sonuçlar Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle 4 Mayıs 2013 cumartesi günü saat 17:00'de Seğmenler Kent Meydanı (Kavaklar/ Siteler) yapılacak olan “Önderim, Efendim Hz. Muhammed” adlı Kutlu Doğum Programın da açıklanacaktır. Ve Ödüllerde bu programda verilecektir.

ÖNDER VAKFI

“1.KİTAP OKUMA YARIŞMASI”

ŞARTNAMESİ

Konu

Ortaokullarda 5, 6, 7, 8. sınıflar; liselerde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar arasında kitap okuma yarışması

Amaç

Önder Vakfı’nın genel amaçlarına uygun olarak öğrencilerin dikkatini ve ilgisini kitaba çekmek, kitap okumayı özendirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencinin okuduğu kitabı anlama seviyesini görmesine yardımcı olmak, okuduğu kitapla hayat arasında ilişki kurabilmesine zemin hazırlamak, kendine olan güven duygusunu geliştirmek ve en önemlisi de yaşadığımız toplumda “okuyan insan” sayısını artırmaktır.

Kapsam

1.    Kategori:       Ortaokullarda 5, 6, 7, 8. sınıflar

2.    Kategori:       Liselerde 9, 10, 11, 12. sınıflar (Dengi olan okullar, Kuran Kursları vb.)

Okutulacak kitaplar

Ortaokullarda (1. Kategori) : Temel Dini Bilgiler/Seyfettin Yazıcı (Diyanet İşleri Başkanlığı Yay.)

Liselerde (2. Kategori)        :Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı/ Prof. Dr. İbrahim Sarıçam (Diyanet işleri Başkanlığı Yayınları)

Yarışma kitaplarının temini

Yarışmaya katılan ve sembolik olarak belirlenmiş bedelini ödeyen her öğrenciye yarışmaya katılacakları kategorinin kitabı kendisine hediye edilecektir.

Yarışmaya katılım başvurusu

Yarışmaya katılan her öğrenci,  şahsen başvurarak, yarışma formunu doldurup Önder Vakfı’ndaki yarışmayla ilgili görevliye elden teslim edecektir.

Başvuru formundaki bilgilerin yanlış ve eksik olmasının sonuçlarından öğrenciler sorumludur.

Başvuru adresi ve iletişim

Önder Vakfı: Önder Mahallesi Selçuk Caddesi No:4/4 Siteler Altındağ/Ankara

Tel:(312) 350 60 00       E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.     Web: www.ondervakfi.com

Yarışmaya başvuru tarihi

15/01/2013 ile 15/3/2013 tarihleri arası

Bu tarihlerden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Yarışmaya katılım şartları

Ortaokullarda 5, 6, 7, 8. Sınıflar; liselerde ise 9, 10,11, 12. Sınıflarda okuyan bütün öğrenciler öğrenci kimlik belgelerini göstermek ve başvuru formunu doldurup elden teslim etmek şartı ilebu yarışmaya katılabilecektir.

NOT: Yarışmaya Sınav Komisyonunun birinci derece yakınları katılamayacaktır.

Yarışma tarihi ve saati

1.    Yarışma “Sınav Komisyonu”nun önceden hazırladığı ve sınavda dağıtacağı sorularla sınav gözetmeni huzurunda, 20/04/2013 tarihinde saat: 10:00'da Özel Kanuni İlk Öğretim Okulu'nda   gerçekleştirilecektir.

Sonuçların duyurulması ve ödül töreni

Sınav sonuçları, değerlendirilerek, dereceye giren öğrencilere ödülleri, 4/5/2013 Cumartesi günü Önder Vakfı tarafından gerçekleştirilecek “Kutlu Doğum Programı”nda kendilerine takdim edilecektir.

Yarışmayla ilgili açıklamalar

1.    Yarışma günü, yarışmaya katılan tüm öğrencilere sınavda kullanılmak üzere birer adet kalem, silgi ve kalemtraş hediye edilecektir. Önceden hazırlanmış Optik Cevap Anahtarı da öğrencilere dağıtılacaktır.

2.    Yarışmaya katılacak tüm öğrenciler nüfus cüzdanı ve öğrenci belgesini hazır bulunduracaklardır.

3.    Yarışmaya katılacak öğrenciler sınavdan yarım saat önce sınav salonunda hazır olacaklardır.

4.    Yarışmanın sonuçları ödül töreninden sonra www.ondervakfi.com adresinde de duyurulacaktır.

Eşitlik halinde uygulanacak yöntem

1.    Yanlışı az olan öğrenci öne geçer.

2.    Eşitlik bozulmazsa alt sınıftaki öğrenci öne geçer.

3.    Eşitliğin devamı halinde doğum tarihine bakılır, yaşı küçük öğrenci öne geçer

4.    Eşitlik yine bozulmazsa kura çekilerek sonuç belirlenir.

ÖDÜLLER

Ortaokullar (1. Kategori)

Birinci             : Bir yıl süreyle eğitim bursu (800 TL değerinde) + Tablet Pc

İkinci              : Bir yıl süreyle eğitim bursu (600 TL değerinde ) + Tablet Pc

Üçüncü         : Bir yıl süreyle eğitim bursu (400 TL değerinde ) + Tablet Pc

Liseler (2.Kategori)

Birinci             : Umre ziyareti

İkinci              : Bir yıl süreyle eğitim bursu (800 TL değerinde) + Tablet Pc

Üçüncü         : Bir yıl süreyle eğitim bursu (600 TL değerinde ) + Tablet Pc

NOT: Ayrıca her iki kategorinin ilk 10 derecesine girmeyi başarmış öğrencilerle Turizm Rehberi eşliğinde Konya/Mevlana gezisi düzenlenecektir.

ÖNDER VAKFI

1.KİTAP OKUMA YARIŞMASI

BAŞVURU FORMU

TC kimlik  No                  :

Adı                                   :

Soyadı                             :

Baba adı                         :

Doğ. Tarihi (ay/gün/yıl)            :

Okulu                              :

Sınıfı                                :